אנטיאוקסידנטים הם חומרים המגנים על התאים מפני נזק שנגרם מרדיקלים חופשיים – מולקולות לא יציבות שעלולות לגרום לתהליכי חמצון בגוף. תהליך החמצון גורם להזדקנות מהירה של התאים ולפעמים גם למחלות כרוניות.
הגוף מייצר אנטיאוקסידנטים בעצמו, אך אפשר להעשיר את הכמות על ידי צריכת מזונות כמו פירות וירקות טריים, במיוחד פירות יער, תפוחים ותרד. גם תה ירוק, אגוזים ושוקולד מריר הם מקורות טובים לאנטיאוקסידנטים.
האנטיאוקסידנטים מסייעים בהאטת תהליך ההזדקנות ומשפרים את בריאות העור, הלב, ואפילו המוח. שילוב מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים בתפריט היומי יכול לתרום להגנה על הגוף מפני נזקים ולשפר את הבריאות הכללית.