המדריך המלא לסוגי אבוקדו: מהו הזן שמתאים לכל מנה

האבוקדו הוא פרי אהוב ומזין, המגיע במגוון זנים כמו אטינגר, האס, לביא ופינקרטון. לכל זן יש מאפיינים ייחודיים של טעם, מרקם וצורת קליפה. הכרת סוגי האבוקדו השונים יכולה לעזור בבחירת הזן המתאים לשימושים שונים במטבח.

לשתף עם חברים
Batata with avocado

האבוקדו הפך להיות אחד הפירות הפופולריים ביותר בעולם, וגם בישראל. השומן הבריא שלו, המרקם הקרמי והטעם העשיר הופכים אותו למרכיב בסיסי במטבחים רבים. עם זאת, לא כל האבוקדו זהה. קיימים מספר זנים שונים של אבוקדו, שלכל אחד מהם יש מרקם, טעם וקליפה ייחודיים. לכל זן יש גם זמן הבשלה שונה, מה שמאפשר ליהנות מהפרי לאורך כל השנה. בואו להכיר את הזנים הנפוצים של האבוקדו בישראל ולגלות מה מייחד כל אחד מהם.

אבוקדו אטינגר

אבוקדו אטינגר הוא אחד הזנים הנפוצים בישראל, במיוחד בתחילת עונת האבוקדו. הוא מזוהה בזכות הקליפה החלקה והדקה שלו בצבע ירוק בהיר. בשר הפרי רך, קרמי ובעל טעם עדין, מה שהופך אותו למתאים במיוחד למריחה על לחם או לשימוש בסלטים. בשל העובדה שקליפתו דקה מאוד, הוא רגיש יחסית למכות ולכן חשוב לבחור אבוקדו שלם ללא פגמים. אטינגר מבשיל בעונות הסתיו והחורף ונחשב לאחד האבוקדואים האהובים ביותר.

אבוקדו האס

אבוקדו האס הוא זן בינלאומי ונפוץ מאוד בשוק הישראלי. הוא בעל קליפה עבה ומחוספסת בצבע ירוק-סגול, שהופכת לשחורה כאשר הפרי מבשיל. טעמו של האס מעט אגוזי, והמרקם שלו סמיך וקרמי מאוד, מה שהופך אותו לאידיאלי להכנת מנות כמו גוואקמולה. בזכות הקליפה העבה, הוא נשמר זמן רב יותר מאבוקדואים אחרים וקל יותר לייבוא ואחסון. האס מבשיל בעונות מאוחרות יותר בשנה, בעיקר בחורף.

אבוקדו מזן האס בשוק ואדי ניסנאס, מתוך ויקיפדיה

אבוקדו מזן האס בשוק ואדי ניסנאס, מתוך ויקיפדיה

אבוקדו לביא

אבוקדו לביא הוא זן נוסף המוכר היטב בישראל. הוא בעל קליפה ירוקה וחלקה, המזכירה את האטינגר, אך יש לו מרקם מעט יותר יציב, מה שהופך אותו לפרי שנשמר זמן רב יותר במקרר. טעמו עדין, ובשרו קרמי, מה שהופך אותו לאופציה טובה לשימוש במתכונים המצריכים חיתוך ולא מריחה. הלביא מבשיל בתקופות מאוחרות יותר בעונה, מה שמאפשר להמשיך לצרוך אבוקדו לאורך זמן.

אבוקדו פינקרטון

אבוקדו פינקרטון הוא זן מוארך יותר משאר הזנים, ובעל קליפה מחוספסת בגוון ירוק כהה. הוא מתאפיין בתכולת שומן גבוהה יחסית ונותן תחושת שובע עשירה יותר. המרקם שלו קרמי, אך מעט מוצק יותר בהשוואה לאטינגר. הפינקרטון מבשיל בעיקר בתחילת החורף ויכול להחזיק מעמד זמן רב יחסית, בזכות קליפתו העבה.

עקבו אחרי בטטה ואולי תחיו עד 120!

אבוקדו דיי

אבוקדו דיי פחות נפוץ בישראל, אך בהחלט מציע יתרונות רבים. הקליפה שלו עבה וחלקה, והוא שומר על מרקם יציב לאורך זמן. הטעם קרמי ועשיר מאוד, והוא מתאים למי שמחפש אבוקדו שיכול להחזיק מספר ימים לאחר הקנייה מבלי לאבד מאיכותו. דיי מבשיל באיחור בעונה, כך שהוא מספק פתרון מושלם בתקופות שבהן הזנים האחרים מתמעטים.

אבוקדו ארד

אבוקדו ארד הוא זן עם קליפה עבה מאוד בצבע ירוק כהה. הוא בעל טעם עדין ובשר הפרי שלו קרמי מאוד. בזכות הקליפה העבה, הוא נשמר לאורך זמן ונחשב לאבוקדו "שומר טריות". ארד מבשיל בעונות מאוחרות, ובדרך כלל נמצא בשווקים לקראת סוף החורף.

אבוקדו ריד

אבוקדו ריד הוא אחד הזנים הגדולים והעגולים ביותר. קליפתו עבה, והבשר שלו רך וקרמי מאוד, עם טעם עדין ופחות חזק בהשוואה לאבוקדו האס או פינקרטון. ריד מבשיל בתקופות מאוחרות בעונה, בדרך כלל בקיץ, מה שהופך אותו לזן מצוין עבור מי שמחפש אבוקדו באותן תקופות.

אבוקדו גיל

אבוקדו גיל הוא זן נוסף בעל קליפה עבה וירוקה, אשר נשמר לאורך זמן לאחר הקנייה. בשרו קרמי ובעל טעם עשיר, והוא מתאים למגוון רחב של שימושים – מהכנת סלטים ועד ממרחים. זן זה מבשיל לקראת סוף העונה, מה שמאפשר להמשיך ליהנות מהפרי גם לאחר שהזנים המוקדמים מתמעטים בשוק.

בטטה מסכמת

הכרת סוגי האבוקדו השונים מאפשרת התאמה טובה יותר לשימושים מגוונים במטבח, כמו גם שמירה על טווח רחב של זמינות לאורך השנה. לכל זן יש את המאפיינים הייחודיים שלו, הן בטעם, במרקם ובזמני ההבשלה, ולכן ניתן לבחור את הזן המתאים בהתאם לצרכים האישיים. בין אם מדובר בטעם אגוזי ועשיר של האס או בעדינות של אטינגר, אין ספק שהאבוקדו הוא פרי רב-תכליתי שכדאי ליהנות ממנו כל השנה.

שיתוף כתבה עם חברים
התוכן של בטטה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, אבחון או טיפול רפואי. כל שימוש או הסתמכות על המידע המוצג באתר באחריות הגולש בלבד.

תגובות לכתבה

guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments