אינדקס גליקמי (GI) או ערך גליקמי הוא מדד הבודק עד כמה מזון מסוים משפיע על רמות הסוכר בדם. מדד זה מדרג את המזונות במספרים בין 0 ל-100, כאשר מזונות עם GI גבוה גורמים לעלייה מהירה ברמות הסוכר, ואילו מזונות עם GI נמוך מעלים את הסוכר באיטיות.
המזונות מסווגים לפי אינדקס גליקמי כך שמזונות כמו פירות וירקות רבים נחשבים לבעלי GI נמוך, בעוד שמזונות כמו לחם לבן ועוגות מכילים GI גבוה. המטרה היא לעזור לאנשים, במיוחד לסובלים מסוכרת, לבחור מזונות שמספקים אנרגיה ממושכת ומסייעים באיזון רמות הסוכר.
מדד זה לא תמיד עומד לבדו בקביעת בחירות מזון, אלא מהווה כלי נוסף בתכנון תפריט בריא ומאוזן, בעיקר במטרה לשמור על אנרגיה מתמשכת ורמות סוכר יציבות.