טריגליצרידים הם סוג של שומן המיוצר בגוף ומשמש כמקור אנרגיה. הם נוצרים כאשר הגוף ממיר קלוריות עודפות משומן, סוכר או אלכוהול ליחידות אחסון שומניות.
המבנה הכימי של טריגליצריד כולל מולקולת גליצרול המחוברת לשלוש חומצות שומן. טריגליצרידים מאוחסנים בתאי שומן ומשתחררים לזרם הדם כשצריך אנרגיה.
מקורות חיצוניים של טריגליצרידים כוללים מזונות עשירים בשומנים, כמו שמנים, חמאה ומוצרי חלב שמנים. גם פחמימות וסוכרים עודפים בתזונה יכולים להתפרק ולהפוך לטריגליצרידים בגוף.
רמות גבוהות מדי של טריגליצרידים בדם עלולות לגרום לסיכון למחלות לב וכלי דם. שמירה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה מסייעות בשליטה על רמותיהם.
הבנה של תהליך היווצרות הטריגליצרידים חיונית לשמירה על בריאות הלב ואיזון במשקל הגוף.