בטטה יש לי שאלה: מה הוא הערך התזונתי של שיבולת שועל?

מה מסתתר מאחורי גרגרי שיבולת השועל הקטנים? מזון יומיומי זה טומן בתוכו יתרונות ייחודיים ובריאותיים שיכולים להפתיע.

לשתף עם חברים
בטטה שלנו לצד שיבולת שועל.

תשובת בטטה לשאלה 'מה הוא הערך התזונתי של שיבולת שועל?'

שיבולת שועל היא דגן מזין ועשיר ברכיבי תזונה חיוניים, ההופכים אותה לבחירה מצוינת לשילוב בתפריט היומי. היא מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, בעיקר מסוג בטא-גלוקן, המסייעים בהפחתת רמות כולסטרול ומספקים תחושת שובע לאורך זמן. כל 100 גרם של שיבולת שועל כוללים כ-389 קלוריות, 66 גרם פחמימות, 17 גרם חלבון, ו-7 גרם שומן. נוסף לכך, שיבולת השועל מכילה ויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמיני B, ברזל, מגנזיום, אבץ ואשלגן.

שיבולת שועל מומלצת כארוחת בוקר מצוינת בזכות ערך גליקמי נמוך שנמצא בה, מה שתורם לאיזון רמות הסוכר בדם ומעניק אנרגיה ממושכת. היא גם מכילה נוגדי חמצון כמו אבננטרמיד, התורמים להפחתת דלקות ולבריאות הלב. בזכות כל הערכים הללו, שיבולת שועל מתאימה במיוחד למי שמחפש תזונה מאוזנת ושובע לאורך היום.

יש לכם תשובה טובה יותר לשאלה מה הוא הערך התזונתי של שיבולת שועל?

חושבים שיודעים יותר טוב מכולם? הוסיפו תשובה משלכם בתגובות! זכרו כי התשובה של בטטה ושל גולשים המגיבים לשאלה 'מה הוא הערך התזונתי של שיבולת שועל?' אינה מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, אבחון או טיפול רפואי. כל שימוש או הסתמכות על המידע המוצג באתר באחריות הגולש בלבד.
שיתוף כתבה עם חברים
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments