אשלגן הוא מינרל חיוני לגוף המסייע בשמירה על תפקוד תקין של הלב, השרירים ומערכת העצבים. הוא תורם לשמירה על מאזן הנוזלים בתאים ומסייע בוויסות לחץ הדם, מה שיכול להקטין את הסיכון למחלות לב.
אשלגן נמצא במזונות כמו בננות, תפוחי אדמה, תרד ואבוקדו, והוא מסייע גם בהפחתת תחושת עייפות ותמיכה בפעילות גופנית. חוסר באשלגן עלול לגרום לחולשה, עוויתות שרירים ואף להפרעות בקצב הלב.
הצריכה היומית המומלצת של אשלגן משתנה בהתאם לגיל ולמצב הבריאותי, ולכן חשוב לוודא שהמינרל הזה כלול בתזונה מאוזנת כדי לשמור על תפקוד הגוף בצורה מיטבית.
מאכלים עשירים באשלגן כוללים פירות כמו בננות, אבוקדו ותפוזים, וירקות כגון תפוחי אדמה (במיוחד עם הקליפה), עגבניות ותרד. גם קטניות כמו שעועית ועדשים מכילות כמות גבוהה של אשלגן. בנוסף, מקורות נוספים כוללים דגים כמו סלמון, מוצרי חלב כגון יוגורט, ואגוזים כמו שקדים ואגוזי קשיו. שילוב של מזונות אלה בתזונה היומיומית תורם לאיזון רמות האשלגן בגוף.