נתרן הוא מינרל חיוני המהווה חלק מרכזי במלח השולחן ומשמש לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. הוא משתתף בתהליכים פיזיולוגיים חשובים כמו העברת אותות עצביים וכיווץ שרירים.
הנתרן נמצא באופן טבעי במזונות רבים, אך גם במזונות מעובדים ותעשייתיים בכמויות גבוהות. צריכת יתר של נתרן עלולה להוביל לעלייה בלחץ הדם ולהגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מומלץ להגביל את צריכת הנתרן כדי לשמור על בריאות הלב, והקפדה על תזונה מאוזנת שכוללת פירות, ירקות ודגנים מלאים יכולה לסייע בהפחתת הכמות הנצרכת.