ויטמין B12 הוא ויטמין חיוני מקבוצת ויטמיני ה-B, התורם ליצירת תאי דם אדומים, שמירה על תפקוד מערכת העצבים וייצור DNA. הוא נמצא בעיקר במזונות מהחי, כמו בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב.
חוסר בוויטמין B12 עלול לגרום לעייפות, חולשה, תחושת נימול בידיים וברגליים, ולעיתים אף להפרעות נוירולוגיות או אנמיה. אנשים שממעטים לצרוך מוצרים מהחי, כמו טבעונים וצמחונים, נמצאים בסיכון מוגבר למחסור בוויטמין זה.
ניתן להעשיר את רמות ה-B12 בגוף באמצעות תוספי תזונה או זריקות B12, במיוחד עבור אלו הסובלים ממחסור. חשוב להיוועץ ברופא ולבצע בדיקות דם תקופתיות כדי לוודא שהגוף מקבל את כמות הוויטמין הדרושה לתפקוד מיטבי.