מזונות מעובדים הם מזונות שעברו שינוי מהמצב הטבעי שלהם, בתהליך הכולל הוספת חומרים כמו חומרים משמרים, צבעי מאכל, סוכר, או מלח. תהליכי העיבוד נועדו להאריך את חיי המדף של המזון, לשפר את טעמו או להפוך אותו לזמין ונוח לאכילה.
הדוגמאות למזונות מעובדים כוללות חטיפים, נקניקים, ממתקים, משקאות קלים, ודגני בוקר ממותקים. תהליכי העיבוד הללו לא רק מפחיתים את הערך התזונתי של המזון, אלא גם עלולים לגרום לצריכת יתר של סוכר, שומנים ומלח – דבר המזיק לבריאות.
מומלץ להפחית את הצריכה של מזונות מעובדים ולהעדיף מזון טרי, טבעי ולא מעובד, כמו ירקות, פירות, ודגנים מלאים. שינוי כזה בתזונה יכול לשפר את הבריאות הכללית ולסייע במניעת מחלות כרוניות.