בטטה יש לי שאלה: מה זה אליצין?

מהו המרכיב הסודי שגורם לשום להיות כה עוצמתי? הכירו את אליצין – הרכיב שבאמת מסתתר מאחורי הארומה והכוח של השום.

לשתף עם חברים
בטטה שלנו עונה מה זה אלצין.

תשובת בטטה לשאלה 'מה זה אליצין?'

אליצין הוא חומר פעיל עוצמתי שנמצא בשום ונוצר כאשר מרסקים או חותכים את השום. זהו תרכובת גופריתית המעניקה לשום את הריח והטעם החריפים המוכרים. אליצין ידוע ביכולותיו לחיזוק מערכת החיסון, ומיוחסות לו תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרייתיות.

בנוסף לכך, מחקרים מצביעים על כך שאליצין עשוי לתרום להפחתת רמות כולסטרול ולהורדת לחץ דם, מה שתורם לבריאות הלב. היתרונות הללו הפכו את השום למרכיב נפוץ ברפואה הטבעית מזה שנים רבות.

כדי להפיק את מרב התועלת מאליצין, מומלץ לצרוך שום טרי ורצוי לכתוש אותו לפני השימוש. תהליך הכתישה מאפשר לתרכובות הגופריתיות להשתחרר במלואן ולמקסם את השפעת האליצין.

יש לכם תשובה טובה יותר לשאלה מה זה אליצין?

חושבים שיודעים יותר טוב מכולם? הוסיפו תשובה משלכם בתגובות! זכרו כי התשובה של בטטה ושל גולשים המגיבים לשאלה 'מה זה אליצין?' אינה מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, אבחון או טיפול רפואי. כל שימוש או הסתמכות על המידע המוצג באתר באחריות הגולש בלבד.
שיתוף כתבה עם חברים
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments