אליצין הוא חומר פעיל עוצמתי שנמצא בשום ונוצר כאשר מרסקים או חותכים את השום. זהו תרכובת גופריתית המעניקה לשום את הריח והטעם החריפים המוכרים. אליצין ידוע ביכולותיו לחיזוק מערכת החיסון, ומיוחסות לו תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרייתיות.
בנוסף לכך, מחקרים מצביעים על כך שאליצין עשוי לתרום להפחתת רמות כולסטרול ולהורדת לחץ דם, מה שתורם לבריאות הלב. היתרונות הללו הפכו את השום למרכיב נפוץ ברפואה הטבעית מזה שנים רבות.
כדי להפיק את מרב התועלת מאליצין, מומלץ לצרוך שום טרי ורצוי לכתוש אותו לפני השימוש. תהליך הכתישה מאפשר לתרכובות הגופריתיות להשתחרר במלואן ולמקסם את השפעת האליצין.