שומן טראנס הוא סוג שומן שנוצר בתהליך של הידרוגנציה, שבו מוסיפים מימן לשמנים צמחיים כדי להפוך אותם למוצקים. השומן הזה נמצא במאכלים מעובדים כמו עוגות, עוגיות ומאפים, ומעניק להם מרקם יציב וחיי מדף ארוכים.
הבעיה היא ששומן טראנס מזיק במיוחד ללב. מחקרים מצביעים על כך שהוא מעלה את רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ומוריד את רמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL), מה שמגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. בשל נזקיו, מדינות רבות החלו להגביל את השימוש בו במוצרי מזון.
אכילת מזונות ללא שומן טראנס מומלצת למי שמעוניין לשמור על בריאות הלב, ומומלץ לבדוק את הסימון התזונתי על האריזות כדי להימנע ממנו.